Tamplarie Lemn

La fel ca si termopane Rehau si tamplarie aluminiu, tamplarie lemn stratificat este prevazuta cu sisteme de feronerie reglabile, realizind o distributie buna a fortei de etansare. Profilele pentru tamplarie lemn stratificat sunt realizate din 3 straturi de lemn de diferite esente. Din punct de vedere al normelor europene cu privire la ecologie produsele din lemn stratificat sunt cele mai indicate datorita faptului ca sunt naturale si ofera in acelasi timp o termoizolare excelenta. Daca este tratat corespunzator lemnul stratificat are o rezistenta si o durabilitate foarte mare.

Studiile arata ca acest domeniu de tamplarie lemn stratificat va cunoaste o ascensiune din ce in ce mai puternica si din ce in ce mai multi clienti doresc tamplarie lemn stratificat fie ca este vorba de ferestre lemn stratificat, usi lemn stratificat sau scari de lemn.

Tamplarie lemn stratificat poate fi stejar, meranti, molid, brad sau tei, toate avand o umiditate de maxim 10% iar fibra este numai continua.

Avantajele tamplarie lemn stratificat:
– are proprietati termoizolante si fonice
– poate fi vopsita in orice culoare
– este estetica, da un plus de eleganta, distinctie, caldura si valoare cladirii
– feronerie de cea mai buna calitate(pentru tamplaria din lemn stratificat nu exista feronerie ieftina)
– finisaje cu lacuri ecologice pe baza de apa care dau o intretinere usoara a tamplariei

lemn stratificat 2

Tamplatie lemn stratificat combina frumusetea si nobletea lemnului cu performantele germane pentru ferestre, obtinand>
– izolare termica K = 1,8 – 2,8 W/mpK
– izolare acustica R = 34 dB
– protejare impotriva infiltrarii apei si prevenire formare condens
– stabilitatea formei si dimensiunilor
– deschidere oscilobatanta
Date tehnice tamplarie lemn stratificat: – umiditatea lemnului: 8 -10%
– geam: termopan 4-16-4,
– feronerie de ultima generatie
– lacrimar de aluminiu
– finisare: lacuri si baituri ecologice pe baza de apa, rezistente la ploaie, inghet si raze UV
– etansare: garnitura siliconica – montata pe cercevea, pentru inchidere; chit siliconic – la imbinarea dintre geam si cercevea

Ferestrele termopan din lemn stratificat oferă atât elegantă cât şi izolaţie fonică şi termică. Sunt durabile si confera o etanşeitate perfectă la apă şi vânt. Astfel, ele rezistă la intemperii şi oscilaţii de temperatură. Ferestrele din lemn stratificat nu sunt afectate de temperaturile extreme şi sunt mult mai puţin susceptibile la fenomenul de condensare decât alte tipuri de tâmplărie.

Fiind stabil indiferent de dimensiuni sau formă, lemnul stratificat este cel mai indicat material pentru realizarea ferestrelor cu arcadă sau rotunde. Prin stratificare se asigura un profil drept, fără torsiuni, iar finisajul permite retuşări relativ simple dacă este nevoie. Lemnul stratificat nu se dilată şi nu apare fenomenul de condens. Întreţinute în mod corespunzător, ferestrele din lemn stratificat îşi păstrează funcţionalitatea pe termen nelimitat.

tamplarie lemn

tamplarie lemn

Lemnul stratificat este format prin suprapunerea şi presarea a trei straturi de lemn natural între care se aplică un adeziv special rezistent la apă. Tehnica măreste durabilitatea lemnului natural, având ca efect eliminarea curbării naturale a lemnului întrucât îndoirile individuale ale celor trei straturi de lemn se anulează reciproc. Pentru cele trei straturi se aleg esenţe de lemn cu duritate diferită: stejar, brad, larice dar şi esenţe exotice cum ar fi meranti.

Prin procesul de stratificare se elimina toate nodurile şi toate defectele caracteristice lemnului natural.

tamplarie lemn





    Sunt de acord cu preluarea datelor cu caracter personal. Pentru mai multe detalii vezi politica de confidentialitate!*


    Lemnul stratificat are multiple avantaje

    • este mai sigur, mai durabil şi mai rezistent în timp
    • lemnul stratificat prin definiţie, transformat corect în elemente de tâmplărie, distruge mitul “că lucrează”, rezolvandu-si astfel problemele de încovoiere, strâmbare, şi nu mai lucrează în timp în sensul creearii de neplăceri ulterioare
    • lemnul stratificat devine acum posibilitate de personalizare a unei case, detasandu-se categoric de celelalte materiale de construcţie utilizate în domeniul tâmplăriei prin naturaleţe, fibre estetice unice şi culoare
    • are o structura internă organică compactă, rezistă în mediul natural fără să sufere schimbări majore ale proprietăţilor fizico-chimice în timp
    • lemnul stratificat respiră permanent, nu face condens pe profil aproape niciodată
    • permite crearea de forme, texturi şi culori unice în domeniu tâmplăriei şi nu numai. Astfel se pot obţine de exemplu forme rotunde sub rază de 300mm, ceea ce pe alte sisteme de tâmplărie (pvc, aluminiu este nerealizabil)
    • este ecologic 100%
    • lemnul stratificat nu se dilată, deci stabilitatea sistemelor este asigurată indiferent de anotimp.

    Din punct de vedere al duratei de vârstă ferestrele din lemn sunt cu 20-25 % mai avantajoase decât cele din pvc, fapt demonstrate numeroase studii. mai mult decât atât, lemnul are calități tehnice net superioare pvc-ului.

    Lemnul este un produs natural, ecologic, care nu conține substanțe chimice, asigurând un micro climat sănătos și odihnitor.

    Naturaletea pe care o confera fiecarei locuinte, microclimatul sanatos si, foarte important, aspectul estetic transforma fiecare locuinta intr-o adevarata oaza a naturii. Ferestrele cu tamplarie din lemn triplu stratificat pot fi folosite pentru orice tip de incapere.

    Aspectul estetic transforma fiecare locuinta intr-o adevarata oaza a naturii. ferestrele cu tamplarie din lemn triplu stratificat pot fi folosite pentru orice tip de incapere: incepand de la baie, bucatarie, camera de zi sau dormitor pana la inchiderea balconului.