Geamul Termoizolant

Geamul termoizolant ( termopan ) ocupa aproximativ 80% din suprafata ferestrei si este foarte important sa fie bine executat.
Sigilarea dubla a geamului termopan cu material butilic asigura etansarea necesara unei izolari termice superioare.
Geamul termopan are introdus intre foile de geam argon direct pe linia de productie, nu prin supape, obtinand un coeficient de transfer termic de 1.1W/mpK.

termopane,termopane rehau,geam termopan,geamuri termopan,termopane ieftine,preturi termopane

In cazul geamului tripan (cu 3 foi de geam) grosimea recomandata este de 40 milimetri.
Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Si acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei.

termopane,termopane rehau,geam termopan,geamuri termopan,termopane ieftine,preturi termopane

Izolare termica si fonica

Grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei isi pune si ea amprenta asupra pretului final. Va recomandam sa achizitionati tamplarie al carei geam sa aiba o bagheta de 16 mm grosime. Doar in acest caz se obtine un mediu interior suficient de voluminos pentru a izola bine incaperile de temperaturile de afara.

Grosimea foilor de sticla influenteaza si ea caracteristicile termice dar mai ales cele de rezistenta la impact ale geamului termopan. Cel mai des folosit este geamul de 4 mm suficient de rezistent pentru ferestrele uzuale ale unei case. Pentru vitrine, terase sau ochiuri de geam de peste 2 metri patrati este indicat sa folositi macar geam de 6 mm sau chiar tip duplex 3.1.3

termopane,termopane rehau,geam termopan,geamuri termopan,termopane ieftine,preturi termopane

Izolare eficienta

Sticla clara transparenta (float) – se obtine prin topirea intr-un cuptor la temperatura de 1500oC a unui amestec de nisip, carbonat de sodiu (agent de lichefiere), calcar si dolomita (agent de stabilizare) intr-o baie de staniu, dupa care este racit treptat la temperatura ambianta. Suprafetele sticlei sunt perfect paralele si netede.

Sticla colorata in masa ( fumurie ) – se obtine din sticla transparenta prin adaugarea de diferiti oxizi metalici (verde, gri, bronz, albastru). Datorita proprietatilor sale filtrante, functie de culoare si grosime, geamul colorat in masa reduce solicitarea ochiului la lumina solara puternica.

Sticla reflectorizanta – se obtine din sticla transparenta sau colorata in masa pe fata careia se aplica la iesirea din furnal un strat metalic transparent.

Sticla cu emisivitate scazuta (Low-E) – se obtine din sticla transparenta pe fata careia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esentiala a acestui tip de sticla este ca redirijeaza spre interior radiatia termica. Se foloseste de obicei pe fata 2 sau 3 a temopanului.

termopane,termopane rehau,geam termopan,geamuri termopan,termopane ieftine,preturi termopane

Sticla de securitate – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.

Sticla clima-guard solar / 4 season Avantaje: diminuarea efectului de sera, in special in timpul verii; reducerea consturilor cu energia electrica necesare sistemelor de aer conditionat si permite patrunderea luminii naturale in incapere (avantaj important fata de sticla reflexive).

O inovatie a ultimilor ani este sticla 4Seasons pe scurt 4S, care pe langa proprietatea de a tine caldura in casa pe timp de iarna, are si proprietate de control solar pe timp de vara.
Controlul solar se refera la reducerea efectului de sera ceea ce se traduce prin reducerea de costuri la energia electrica folosita de sistemele de racire pe timp de vara.

termopane,termopane rehau,geam termopan,geamuri termopan,termopane ieftine,preturi termopane

Protectie solara

Primavara
Diminueaza efectele asteniei de primavara, asigurand tot confortul necesar indiferent de modificarile climatice caracteristice anotimpului.

Vara
Temperatura ideala pentru casa ta – confortul si racoarea sunt asigurate chiar si in zilele caniculare.

Toamna
Tranzitia catre anotimpul rece devine insesizabila, confortul si suprimarea costurilor reduse pentru incalzire fiind asigurate.

Iarna
Protectie termica de 3 ori mai mare decat a vitrajelor duble obisnuite.

    Sunt de acord cu preluarea datelor cu caracter personal. Pentru mai multe detalii vezi politica de confidentialitate!*